ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН TЕЛЕФОНЕН НОМЕР ЗА СИГНАЛИ : 0879914112  НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ.206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ БАГОЕВГРАД, КОГАТО СИСТЕМАТА ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ, И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА. 

НачалоНовини 2018/01Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

12.01.2018 - Задържани са шестима нарушители при специализирана акция на територията на РДГ - Бургас

На 10 януари се проведе акция за противодействие на незаконната сеч на територията на Държавно горско стопанство – Карнобат. В нея участие взеха екипи, сформирани от служители на Регионална дирекция по горите – Бургас, ТП „ДГС Карнобат“, сектор „Специализирани полицейски сили“ към ОД на МВР - Бургас и Районно управление на МВР гр. Карнобат. След постъпване на информация за масово навлизане на каруци в гората край с. Крумово градище, екипите са се насочили към района. 

Проверяващите са задържали шестима нарушители, един от които непълнолетен. Служителите на РДГ – Бургас са съставили 15 акта по Закона за горите. Нарушенията са за сеч на немаркирани дървета, за транспортиране на дървесина, немаркирана с контролна горска марка и непридружена с превозен билет. Задържани са 5 коня, 12 каруци и 3 кубика дърва за огрев.

Специализираната акция е продължила, като една част от екипите са наблюдавали района и през следващия ден. Другите екипи са били насочени в землища на община Сунгурларе, където има зачестили незаконни сечи в горските територии. В този ден в проверяваните райони не са установени нарушения.

Изпълнителна агенция по горите и регионалните й дирекции със съдействието на териториалните поделения на държавните горски предприятия и структурите на Министерство на вътрешните работи продължават да извършват ежедневно на територията на цялата страна масови специализирани акции за предотвратяване на незаконните посегателства в горите. 

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност