ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН TЕЛЕФОНЕН НОМЕР ЗА СИГНАЛИ : 0879914112  НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ.206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ БАГОЕВГРАД, КОГАТО СИСТЕМАТА ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ, И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА. 

НачалоНовини 2018/06Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

14.06.2018 - Шести международен симпозиум по ловно стопанство беше открит в Лесотехническия университет

Ловни деятели от 14 държави се събраха на научна конференция „Съвременни аспекти и иновации за устойчиво управление на дивечовите запаси“, която беше открита днес в София. 

Участници в тридневния форум са над 50 водещи учени и експерти от страни от европейската общност, Русия, Сърбия, Турция. На конференцията присъстваха Атанас Добрев – зам.-министър на земеделието, храните и горите и инж. Григор Гогов, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите.  

Представителите на ловната научна общност ще представят своят опит, нови идеи и практически решения в четири направления - Ловно стопанство, Биология и екология, Генетика и Болести по дивеча. В следващите два дни събитието ще продължи в Учебно опитно горско стопанство „Юндола“. Чуждестранните гости ще имат възможност да разгледат и стационара за отглеждане на мечки в Белица. 

Домакин на форума е Лесотехническият университет, а съорганизатор на събитието е Югозападно държавно предприятие.