ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН TЕЛЕФОНЕН НОМЕР ЗА СИГНАЛИ : 0879914112  НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ.206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ БАГОЕВГРАД, КОГАТО СИСТЕМАТА ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ, И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА. 

НачалоНовини 2018/06Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

14.06.2018 - Предложения за промяна на Закона за горите бяха обсъдени днес с представители на горската научна общност

Представители на горската научна общност днес се запознаха с предложенията за изменение и допълнение на Закона за горите на работна среща, инициирана от Министерство на земеделието, храните и горите и Изпълнителна агенция по горите.

„Първата среща за обсъждане на тези предложения се прави именно с Вас, някои от които сте ни учили на лесовъдство, защото високо ценим богатите Ви знания и опит. На Вас разчитаме заедно да определим в правилна насока ли са тези промени, какво още е необходимо да се измени и допълни. Мненията и становищата Ви са изключително важни и не се съмняваме, че с общи усилия ще предложим изменения, с които нормативно да се регламентират по-ефективното стопанисване и опазване на нашите гори“, каза инж. Григор Гогов, изпълнителен директор на ИАГ при откриване на срещата.   

Присъстващите дискутираха част от направените предложения и дадоха своите допълнения и изменения. Становището си изрази акад. Александър Александров, който подкрепи представените за обсъждане промени и подчерта тяхната необходимост,  както и конкретни насоки за прецизиране на някой от текстовете.   

Заместник-министърът на земеделието, храните и горите г-н Атанас Добрев благодари на участниците в срещата, които за пореден път се отзовават и със знания, опит и идеи  подпомагат вземането на важни решения и задачи за сектора. „Вашата подкрепа е изключително ценна за нас. Изразените днес мнения и становища ще бъдат отразени в предложението за изменение и допълнение на Закона за горите. Преди предлагането му за по-широко обсъждане, до средата на следващия месец ще проведем с Вас – представителите на горската академична и научна общност отново среща, на която очакваме Вашите предложения“, каза зам.-министър Добрев.