ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН TЕЛЕФОНЕН НОМЕР ЗА СИГНАЛИ : 0879914112  НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ.206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ БАГОЕВГРАД, КОГАТО СИСТЕМАТА ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ, И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА. 

НачалоНовини 2019/06Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

26.06.2019 - Деца от Банкя бяха „лесовъди за един ден“

Деца от 25-та детска градина “Изворче“ на гр. Банкя взеха участие в лесовъдските игри, които организираха за тях експерти от Изпълнителна агенция по горите. Събитието е част от лятната кампания „Лесовъд за един ден“ на Агенцията. „Интересът към кампанията е много голям и през летните месеци, въпреки че децата са във ваканция. Продължаваме и с организирането на обучения по „Горска педагогика“ на колеги – лесовъди, които да отговорят на заявения интерес от страна на училищата и детските градини“, коментира д-р инж. Анна Петракиева, гл. експерт в Агенцията по горите и преподавател по „Горска педагогика“ в Лесотехническия университет. Именно заради напредъка в развитието на тази нова дейност за лесовъдската колегия в нашата страна и натрупания през последните четири години опит българските лесовъди – горски педагози получиха покана за участие в XIV конгрес по Горска педагогика, който ще се проведе в Рига, Латвия от 1 до 4 юли.

Ръководители на българската група са професор Иван Палигоров, председател на Съюза на лесовъдите в България и д-р инж. Анна Петракиева. Заедно с тях във форума ще участват Татяна Димитрова от СИДП, Севдалина Димитрова и Вера Станишева от ЮЗДП, Андреана Трифонова от ЮЦДП и зам. директорът на ДЛС-Воден-Ири Хисар Калина Гълъбова.

През първия ден ще се проведе заседание, на което ще се представят постиженията в областта на Горската педагогика на европейско ниво през изтеклата година. През следващите два дни се организират работни семинари, в рамките на които участниците имат възможност да обогатят своя опит, да споделят идеи и добри практики за работа с деца, както и да представят разработени от тях образователни и информационни материали.

Над 150 горски педагози работят в момента в страната ни, като до момента те са провели занятия с повече от 10 000 деца.