ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН TЕЛЕФОНЕН НОМЕР ЗА СИГНАЛИ : 0879914112  НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ.206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ БАГОЕВГРАД, КОГАТО СИСТЕМАТА ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ, И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА. 

НачалоНовини 2020/03Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

20.03.2020 - Международен ден на горите

Международен ден на горите

На 21 март отбелязваме Международния ден на горите. Датата е избрана по инициатива на 23-ата сесия на Европейската конфедерация по земеделие, проведена през ноември 1971 г. и e подкрепена от Организацията на ООН по прехрана и земеделие през 1972 г. На  Международния ден на горите вниманието в целия свят още веднъж се фокусира върху ефективното стопанисване и опазване на всички гори на планетата с техния разнообразен животински и растителен свят. 

Тази година Международният ден се провежда под мотото "Гори и биоразнообразие". 

Въпреки че България е сравнително малка по площ, биологичното й разнообразие е изключително богато. Съществуването на 3 750 вида висши растения и повече от 500 низши растения и гъби ни поставя сред страните с най-голямо биологично разнообразие в Европа.

Лесовъдската колегия, специалисти, учени и работници в горския сектор в България, с подкрепата на всички заинтересовани страни и партньорски организации, ежедневно полага необходимите грижи за стопанисване и опазване, за подобряване на състоянието на горите и горските ресурси на Република България.

 

ЧЕСТИТ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ГОРИТЕ!

 

Повече информация за събитието на: http://www.fao.org/international-day-of-forests/en/

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=wSGqpNTXjHs&feature=emb_logo