ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН TЕЛЕФОНЕН НОМЕР ЗА СИГНАЛИ : 0879914112  НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ.206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ БАГОЕВГРАД, КОГАТО СИСТЕМАТА ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ, И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА. 

НачалоНовини 2018/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

02.04.2018 - ПРИВЕТСТВИЕ НА ИНЖ. ГРИГОР ГОГОВ, ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ИАГ ПО ПОВОД ОТКРИВАНЕТО НА СЕДМИЦА НА ГОРАТА 2 АПРИЛ 2018 Г.

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ, 

За мен е чест да Ви поздравя по случай Седмицата на гората, която тази година отбелязваме за 94 път.  

Лесовъдската колегия е наследник на една от най-старите горски администрации с богата, близо 140 – годишна история.

На днешния ден искам да Ви уверя, че с Вашия ежедневен труд вие сте достойни последователи на нашите предци. 

Години наред лесовъдската колегия се е справяла с предизвикателствата на времето, изискванията и нуждите на обществото. Заедно сме преодолявали трудностите и сме били горди с постиженията си.

Днес очакванията към нас са много. Повишен е интересът на обществото към процесите в горите и към тяхното управление в световен аспект, заради климатичните промени и екологичната им роля. В тази връзка е и нашата активната дейност със съседни държави – Македония, Турция, Сърбия, както и държавите, членки на Европейския съюз, защото ни обединяват общи стратегически цели и интереси в опазването на това световно наследство. Наследство, което ще завещаем на децата ни. 

Много се радвам на интереса към гората и професията на лесовъда от страна на децата, проявен в инициативите с подрастващи, чийто брой с всяка година се увеличава. Това е силна мотивация за нас да предадем любовта и познанията си за гората, за да сме сигурни, че делото ни ще бъде продължено. 

В този контекст се провеждат и всички събития по време на седмицата, както и с подкрепата на обществеността - наши партньори, хора с които работим, хора, които са свързани с природата и обичат гората. 

Посланията на тези събития са за водене на открит диалог в полза на едно добро управление и стопанисване на горския ресурс и за реализиране на позитивни политики в сектора.

Скъпи лесовъди и горски служители,

В заключение искам да Ви поздравя с празника на гората, да Ви благодаря за усилията, които полагате. Пожелавам Ви да бъдете горди със своя труд и да работите със самочувствието на професионалисти, които стопанисват едни от най-добрите гори в Европа.