ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН TЕЛЕФОНЕН НОМЕР ЗА СИГНАЛИ : 0879914112  НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ.206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ БАГОЕВГРАД, КОГАТО СИСТЕМАТА ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ, И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА. 

НачалоНовини 2018/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

12.04.2018 - Ученици от Бургас участваха в “Лесовъд за един ден”

„Децата и гората на България за бъдещето на Зелена Европа” това е мотото, под което премина традиционната Седмица на гората през 2018 година, която официално се чества през първата пълна седмица на април месец. Поради големия обществен интерес тази година в програмата отново бяха включени много допълнителни мероприятия, които дадоха своя старт още на 30 март и ще продължат до 14 април из цялата страна.

Едно от мероприятията, което се радва на огромен интерес  от страна на подрастващото поколение е националната инициатива „Лесовъд за един ден”. Тя се проведе днес  12 април 2018 г., под патронажа на РДГ Бургас и на територията на община Приморско, тракийско мегалитно светилище „Бегликташ”.

В рамките на инициативата сертифицирани експерти по горска педагогика от Регионална дирекция по горите – Бургас и горски служители на Дирекция „Управление и стопанисване на общински гори” – гр. Приморско,  демонстрираха дейностите по опазване и грижа за природата.

На децата от 2 „в” и 4 „г” клас на бургаското ОУ „Братя Миладинови” се предостави възможност чрез интерактивни игри и занимателни беседи с лесовъдите, да научат повече за тяхната отговорната професия, горските екосистеми и процесите, които протичат в тях.

Малките природолюбители посрещнаха с огромен ентусиазъм мероприятието и показаха отлични познания за екологично поведение. Децата залесиха и 10 броя широколистни фиданки от чинар.

По време на посещението си в Община Приморско, учениците разгледаха експозицията на Историческия музей в морския град и видяха уникални археологически находки, открити по време на разкопки в района. Участниците в инициативата бяха приветствани от кмета на Община Приморско - д-р Димитър Германов и от инж. Станимир Божанов - директор на Регионална дирекция по горите – Бургас.

На институциите, подкрепили и взели участие в инициативата, директора на РДГ Бургас връчи благодарствени писма за оказаната съпричастност.