ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН TЕЛЕФОНЕН НОМЕР ЗА СИГНАЛИ : 0879914112  НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ.206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ БАГОЕВГРАД, КОГАТО СИСТЕМАТА ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ, И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА. 

НачалоНовини 2018/06Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

25.06.2018 - ДПП „Врачански Балкан“ участва за трети път в Национален фолклорен фестивал „Леденика“

За трета поредна година експерти от Дирекция на природен парк „Врачанския Балкан“ участва в Национален фолклорен събор "Леденика".

Провеждането на фестивала цели да се съхранят хилядолетните традиции на българския народ, като се запазят културните ценности.

 Специалистите от парка представиха на своя информационен щанд изложба от 20 вида билки, характерни за територията на парка.  Всяко растение беше показано с опознавателна табелка за неговото разпространение, действие, приложение, както и любопитна информация, свързана с името на билката или нейното приложение. Освен самите билки, гостите на щанда имаха възможност да разпознават и аромати от различни лечебни растения. За по-малките посетители бяха подготвени и организирани образователни ателиета, в които малчуганите оцветяваха гипсови форми на растения и животни, правиха отпечатъци от листа на дървета, участваха в игра за живота на лешоядите и прилепите. Всички желаещи получиха и полезна туристическа информация.