ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН TЕЛЕФОНЕН НОМЕР ЗА СИГНАЛИ : 0879914112  НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ.206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ БАГОЕВГРАД, КОГАТО СИСТЕМАТА ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ, И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА. 

НачалоНовини 2019/10Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

18.10.2019 - Съюзът на лесовъдите в България чества своята 110-годишнина

Инж. Мирослав Маринов беше удостоен с награда за принос в развитието на Съюза

Изпълнителният директор на ИАГ, инж. Мирослав Маринов взе участие в отбелязването на 110 години от създаването на Съюза на българските лесовъди, което се проведе днес на територията на Учебно-опитно горско стопанство „Юндола“. Той поздрави лесовъдската колегия със знаковата дата и изрази увереност, че организацията ще допринесе още много за активизиране на работата в горите и за утвърждаване на авторитета на лесовъдската колегия. „Има много въпроси, които предстои да бъдат разрешени, свързани с подобряване на условията в горския отрасъл и с развитието на горската политика. Разчитаме на Съюза като проводник на българската лесовъдска мисъл, която пряко или косвено е решаваща за горския отрасъл в нашата страна“, каза инж. Мирослав Маринов по време на тържественото събрание. 

Председателят на СЛБ, проф. Иван Палигоров връчи на инж. Маринов специална награда за принос в развитието на Съюза на лесовъдите в България. 

По-рано днес бяха поднесени венци и цветя на паметника на проф. Асен Биолчев. Доц. Георги Костов запозна присъстващите с дейността на бележития лесовъд и университетски преподавател и с развитието на горското стопанство в региона. 

Гости на събитието бяха президентът и зам. президентът на Съюза на европейските лесовъди, които посетиха създадената през 2006 г. Европейска гора. 

В честванията взеха участие регионалните директори по горите, представители на държавните горски предприятия, преподаватели от Лесотехническия университет, експерти от Изпълнителна агенция по горите.