ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН TЕЛЕФОНЕН НОМЕР ЗА СИГНАЛИ : 0879914112  НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ.206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ БАГОЕВГРАД, КОГАТО СИСТЕМАТА ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ, И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА. 

НачалоНовини 2020/08Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

26.08.2020 - Интензивни съвместни проверки ще следят за нарушения на туристи в ПП Странджа

Да се засили контролът на територията ПП „Странджа" чрез интензивни съвместни проверки на всички отговорни институции. 

Това беше решено на проведена днес по разпореждане на инж. Мирослав Маринов - изпълнителен директор на ИАГ, среща на територията на РДГ Бургас. На срещата присъстваха директорът на РДГ Бургас, директорите и зам.-директорите на ДПП „Странджа“, ДГС Звездец, ДГС Малко Търново, ДГС Кости, ДГС Царево, ДЛС Граматиково и представител на РИОСВ – Бургас. 

Основната тема на дискусията бяха зачестилите сигнали за нарушения на територията на ПП „Странджа“ от недобросъвестни туристи, паленето на огън на пожароопасни места в рисков за пожари сезон и  замърсяването на парковата територия. Ръководителите на горски стопанства споделиха своите наблюдения и загриженост от нарасналия туристопоток и необходимостта от по-строг контрол. "КОВИД кризата кара все повече хора на търсят възможности за почивка из планината и това създава редица неудобства и предпоставки за възникване на проблеми" , смятат експертите. 

При извършване на проверките ще бъде потърсено и съдействие от служители на Гранична полиция.