ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН TЕЛЕФОНЕН НОМЕР ЗА СИГНАЛИ : 0879914112  НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ.206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ БАГОЕВГРАД, КОГАТО СИСТЕМАТА ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ, И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА. 

НачалоНовини 2018/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

27.04.2018 - Изложение на паднали еленови рога събра ценители в Ловно стопанство „Воден“ за трета поредна година

За трета поредна година Държавно ловно стопанство „Воден – Ири Хисар“ е домакин на изложение на паднали рога от благороден елен, събрани от началото на годината досега. „Всичко, което е необходимо да се направи от изпълнителната власт ще бъде направено, за да се продължи възходящата линия на развитие на българското ловно стопанство“, заяви изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по горите, инж. Григор Гогов в своето обръщение към присъстващите.  

„Аз мисля, че благодарение на всеки от Вас, в момента ловното стопанство е във възход, въпреки предходни кризисни години и гледам оптимистично за бъдещото му развитие. Поздравявам директорът на Държавно ловно стопанство – Воден за ентусиазма и го пожелавам на всички, които се занимават с ловно стопанство“, допълни инж. Гогов.  

Ежегодният преглед на падналите рога е утвърдена от десетилетия практика в други страни и важен елемент в стопанисването на елените като показва състоянието и тенденциите в тяхното развитие. Провеждането на изложението е вече традиционно и у нас. Форумът на участниците расте като тази година със свои експонати се включиха и държавните ловни стопанства Правец, Несебър, Росица, Паламара, Черни лом, Дунав – Русе. Експозицията включва близо 700 броя рога от седемте представили се държавни ловни стопанства. Най-голямата сбирка показаха домакините, които представиха 350 рога с общо тегло 715 кг. 

Поздравления към организаторите и домакини на събитието – ръководството и екипът на ДЛС „Воден – Ири Хисар“ поднесе и директорът на Северноцентралното държавно предприятие инж. Цветелин Миланов. Той благодари за прекрасната инициатива и за това, че с всяка следваща година събитието се разширява географски и вече се превръща в традиция. 

„Прегледът на трофейните качества чрез паднали рога е израз на ловна култура и професионализъм“, допълни инж. Миланов. „Подобен преглед на паднали рога е основа за анализи, изводи и оценка, защото носи ценна информация за състоянието на популацията. Северноцентралното държавно предприятие ще продължи да подкрепя тази инициатива“, категоричен е инж. Миланов. 

Гости на мероприятието бяха проф. Нино Нинов, доц. Христо Михайлов, инж. Иван Недков, както и представители на ловни стопанства.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност