ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН TЕЛЕФОНЕН НОМЕР ЗА СИГНАЛИ : 0879914112  НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ.206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ БАГОЕВГРАД, КОГАТО СИСТЕМАТА ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ, И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА. 

НачалоНовини 2019/11Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

22.11.2019 - Инж. Мирослав Маринов взе участие във встъпителната конференция по трансграничен проект „Зелено бъдеще“

Встъпителна конференция, посветена на съвместен проект „Зелено бъдеще“, който ще се реализира от експертен екип от Регионална дирекция по горите – Сливен и Дирекция по управление на горите гр. Одрин се провежда в град Сливен. Проектът предвижда съвместни инициативи за опазване на природата, устойчиво използване и управление на общите природни ресурси  в трансграничния район. Експертен обмен на знания, опит, традиции и полезни практики в областта на мониторинга, ранното откриване и овладяване на съхненето и влиянието му върху горските екосистеми; създаването на нови горски култури в гранични територии са част от основните дейности и цели, които ще се реализират в следващите две години от двете горски дирекции. 

Събитието беше открито от директора на Регионална дирекция по горите – Сливен инж. Златка Азманова, която подчерта, че добросъседството между България и Турция ще бъде в основата на реализиране на проект “Зелено бъдеще“ и постигането на основната цел – овладяване на общите проблеми, свързани със състоянието на горските масиви от двете страни на границата.

Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите инж. Мирослав Маринов пожела успех на работния екип и изрази увереността си, че амбициозният проект ще придобие реални измерения и ще допринесе за устойчивото опазване на горските ресурси и поддържане на здравословното състояние в горите. „Доброто сътрудничество между нашите две страни, изградените приятелски взаимоотношения между ръководствата и експертите на горските ведомства на България и Турция е гаранция за успешната реализация на проекта“, подчерта инж. Маринов.

Приветствия към участниците и гостите в конференцията и пожелания за успешна и ползотворна дейност бяха отправени от г-н Чавдар Божурски - областен управител на Сливен, г-жа Сенем Гюзел – генерален консул на Р Турция в Бургас, г-н Реджеп Атеш – регионален директор на Регионална дирекция по управление на горите гр. Истанбул, г-н Ихсан Джейлан - директор на Дирекция по управление на горите гр. Одрин. Сред официалните гости на откриването на форума бяха и заместник-кметът на община Сливен  г-н Любомир Захариев и зам.-директорът на ЮИДП инж. Михаил Михайлов, които от името на кмета г-н Стефан Радев и директора на ЮИДП инж. Пейчо Върбанов поздравиха организаторите, участниците и гости на конференцията, като изразиха готовност за подкрепа и съдействие при реализиране на дейностите по проекта. 

Проект „Зелено бъдеще“ по програма ИНТЕРРЕГ-ИПП ТГС България-Турция 2014-2020, по приоритетна ос „Околна среда“ ще приключи до 23.07.2021 г. Водещ партньор е Регионална дирекция по горите – Сливен, а Дирекция по управление на горите – Одрин е проектен партньор. Общият бюджет е в размер на 273 990,62 евро.