ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН TЕЛЕФОНЕН НОМЕР ЗА СИГНАЛИ : 0879914112  НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ.206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ БАГОЕВГРАД, КОГАТО СИСТЕМАТА ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ, И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА. 

НачалоНовини 2022/11Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

03.11.2022 - Пожарът на територията на ДГС - Карлово е ограничен

Пожарът на територията на Държавно горско стопанство - Карлово е ограничен. На място са служители от стопанството, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Национален парк „Централен Балкан“, както и доброволци за наблюдение. Общата засегната площ е около 180 дка в широколистни насаждения. От тях  - 35 дка са опожарените низово горски насаждения на ДГС-Карлово, останалите 145 дка, попадат в териториалния обхват на парка.

През изминалото денонощие в горските територии на Държавните горски стопанства – Шумен, Елена, Карлово и Мездра възникнаха още четири пожара. Към момента огнените стихии са ограничени в три от тях.  Тлеещите огнища в ДГС-Шумен, ДГС-Елена и ДГС-Карлово се наблюдават от горските служители и пожарникарите. Низовият пожар край село Камено поле, община Роман е вече овладян. Засегнати са иглолистни и широколистни  насаждения на площ от 180 дка.

Опожарените площи са в приблизителен размер от около 100 дка в ДГС-Шумен, около 80 дка в ДГС-Елена и около 185 дка в ДГС-Карлово.

За последния месец поради човешка небрежност, високите температури и вятъра в горските територии в страната са възникнали 56 пожара, като засегнатата площ е 4302 дка.

Министерство на земеделието и Изпълнителна агенция по горите призовават гражданите да бъдат отговорни и бдителни, да спазват противопожарните мерки. Лице забелязало пожар незабавно следва да подаде сигнал на телефон 112.